Közlemény

Győzött az igazság!

2017-04-04 13:00:00
A NÉBIH PE/EA/182-6/2017. számon hozott másodfokú határozatában elismerte, hogy hibázott a Kliniko-sept fertőtlenítő kéztisztító szappan vizsgálata során.

Idézet a másodfokú határozatból:

A Clean Center Kft. PE-06/ÉÁO1/1674-5/2016. számú határozat ellen előterjesztett fellebbezése alapján indult másodfokú eljárásban a következő határozatot hoztam:

Az elsőfokú hatóság határozatát MEGSEMMISÍTEM!!!

"Az egyes biocid tartalmú (fertőtlenítő hatású) készítmények laboratóriumi, vizsgáló módszereit és azok értékelési követelményeit az EN 14885 számú vizsgáló módszertani szabvány gyűjteménye tartalmazza. Ennek megfelelően a PT 1. terméktípusba tartozó kézfertőtlenítő szerek esetében az " in vitro" szuszpenziós baktericid és fungicid/virucid hatás vizsgálatokhoz az alacsony fehérjeterhelés melletti vizsgálat elvégzése követelmény. Az előírt laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján tüntethető fel a készítmény címkéjén az antimikrobiális hatásspektrum.
A fent leírtakra tekintettel a másodfokú hatóság megállapította, hogy az élelmiszer-ipari fertőtlenítő kézmosószerek esetén a fungicid hatásra nem létezik vizsgálati módszer, ennek megerősítésére szolgál a Nébih Laboratórium tájékoztatása is, melyben előadja, hogy valóban nem létezik szuzpenziós fungicid hatékonyságvizsgálatra szabvány, így a termék ilyen hatása nem marasztalható el, mert a hatás maga nem bizonyítható. A Nébih Laboratórium nem megfelelő vizsgálati módszert alkalmazott azáltal, hogy a fehérjeterheléses vizsgálatot 3 g/l albumin terheléssel vizsgálta, amely tízszerese a termék engedélyezése során alkalmazott terhelésnek, ugyanis a fenti állásfoglalásból kiderül, hogy a helyes vizsgálat körülmény alacsony, azaz 0,3 g/l albumin terhelés lett volna, amely egy tizede a vizsgáló laboratórium által alkalmazottnak. E körülményre tekintettel a másodfokú hatóság megállapította, hogy a Nébih Laboratórium vizsgálati eredményközlője nem képezhette jogalapját az elsőfokú döntés meghozatalának."

Részletesebb információért hívd Deák Csabát.

Novemberi szállítási terv

2016-10-24 10:02:00
Kedves Partnereink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Titeket, hogy 2016. október 31-én (hétfőn) és november 1-én (kedden) munkaszüneti nap lesz, ezért vállalatunk zárva tart és a kiszállítás is szünetel.

A megrendelések leadásánál kérjük vegyétek figyelembe az alábbi határidőket:

- Ha még a hosszú hétvége előtt szeretnéd megkapni a rendelésed logisztikai cégen keresztül, legkésőbb október 26-án (szerdán) 16 óráig küldd át nekünk.


Novemberi túraterv :

I. túrajárat – November 7. (hétfő)
Hajdú-Bihar megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Heves megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Békés megye
Megrendelés leadása:
2016. 11. 04. - legkésőbb 14:00-ig

II. túrajárat – November 14. (hétfő)
Bács-Kiskun megye, Csongrád megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye
Megrendelés leadása:
2016. 11. 11. - legkésőbb 14:00-ig

III. túrajárat – November 21. (hétfő)
Veszprém megye, Fejér megye, Tolna megye, Baranya megye, Somogy megye
Megrendelés leadása:
2016. 11.18. - legkésőbb 14:00-ig

IV. túrajárat- November 28. (hétfő)
Zala megye, Győr-Moson-Sopron megye, Vas megye
Megrendelés leadása:
2016. 11. 25. - legkésőbb 14:00-ig

Megkérünk mindenkit, hogy a partnereit erről időben tájékoztassa.

Kérdés esetén nyugodtan forduljatok bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz!